شماره پنجم از دوره جدید ماهنامه مهرنو با پرونده‌ای درباره سلامتی، پیوند و بیماری‌های کلیه منتشر شد.

به گزارش مشرق، در این بخش گفت‌وگو با دکتر ناصر سیم‌فروش، رییس قطب ارولوژی و پیوند کلیه خاورمیانه درباره بیماری‌های کلیه و پیوند آن و نیز گزارشی از وضعیت خرید و فروش کلیه در کشور به چاپ رسیده است.

در این پرونده اطلاعات جالبی درباره علامت‌های نارسایی و بیماری کلیه هم در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.

سینمای اجتماعی، بخش دیگری از این شماره ماهنامه مهرنو است که در آن گفت‌وگویی با سیدناصر هاشم‌زاده نویسنده فیلم­نامه‌های «بچه‌های آسمان»، «باران»، «بید مجنون»، «زیر نور ماه» و... با عنوان «یعنی فرهنگ امانت نیست؟» چاپ شده و حرف‌های هادی مقدم‌دوست، نویسنده فیلم­نامه «بی‌پولی» و کارگردان «فریدون مهربان است»، با عنوان «زندگی ماده اولیه سینماست» در کنار گفتاری از مهدی کلهر درباره اشتباه سوبسیدهای سینمایی آمده است.

بررسی روند تولید و پخش انیمیشن تاثیرگذار «UP» و گفت‌وگو با پیتر داکتر کارگردان آن، بخش‌های دیگری از پرونده سینمای اجتماعی این شماره ماهنامه مهرنو هستند.

در بخش «سبک زندگی»، پرونده‌ای برای پایان فصل امتحان‌ها چاپ شده که در آن علاوه بر گفت‌وگو با رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش، گزارش جالبی درباره روش‌های امتحان از آغاز آموزش مدرسه‌ای و دانشگاهی در ایران چاپ شده است. گفت‌وگو با مهدی باقربیگی، بازیگر نقش مجید در «قصه‌های مجید» کیومرث پوراحمد درباره امتحان و زندگی هم بخش دیگری از این پرونده است که کنار یک قصه از هوشنگ مرادی‌کرمانی چاپ شده. محمدسرور رجایی هم درباره امتحان مدرسه‌های افغانستان یادداشت جالبی در این بخش دارد.

کتاب «جانستان کابلستان» رضا امیرخانی، موضوع پرونده‌ای درباره سفر به همسایه شرقی ایران قرار گرفته که در آن، علاوه بر گفت‌وگو با امیرخانی با عنوان «مسافرت باید کم‌خرج باشد»، گفت‌وگویی با محمدحسین جعفریان، رایزن فرهنگی سابق ایران در افغانستان و دو نوشته از محمدکاظم کاظمی و محمدسرور رجایی درباره کتاب امیرخانی و موضوع سفر به افغانستان در این پرونده به چشم می‌خورند. بخشی از کتاب هم برای آشنایی بیشتر مخاطبی که کتاب را نخوانده، در این بخش آمده است.

در شماره پنجم دوره جدید مهرنو گزارشی از خیابان مختاری در جنوب تهران همراه با گفت‌وگوی سیدمصطفی هاشمی، امام جماعت قدیمی این محله با عنوان «خانه پیش‌نماز محل، خانه خود مردم است» که گفت‌وگویی خواندنی است و بعد از آن گزارش مکتوب و تصویری از خانه سالمندان کهریزک چاپ شده است.

یادداشت‌هایی از دکتر ابراهیم رزاقی درباره بیکاری انجمن‌های علمی، حیدر رحیم‌پور ازغدی درباره درماندگی شورای عالی فرهنگی، محمدعلی علومی درباره زندگی روستایی در منطقه بم، علیرضا پناهیان در نقد صداوسیما و دکتر عبدالحسین طریقی درباره مبانی علمی ظهور امام عصر(عج) منتشر شده‌اند.

نوشته­هایی خواندنی از نعمت­الله سعیدی، سیدمجتبی قریشی نژاد، محمدیونس صالحی، احمد پرهیزی، رضا منتظری و... هم در این شماره آمده است.

گفتار اخلاقی از میرزا عبدالکریم حق‌شناس زینت‌بخش شماره‌ای از ماهنامه مهرنو است که در سرمقاله آن می‌خوانیم: «عده‌ای خیال می‌کنند اگر کسانی، غیر از موضوع‌های قالبی اعتیاد، ایدز، دختر فراری، زن خیابانی، ترافیک و لوازم آرایشی غیربهداشتی، به موضوع دیگری بپردازند، آدم­های خطرناکی­اند و ممکن است در فاصله کوتاهی به لخت بودن پادشاهان تقلبی مسلط بر رسانه‌ها پی ببرند. پس با همه توان به این آدم‌ها حمله می‌کنند. اول نامی از آنها نمی‌آورند، بعد بین مدیران فرهنگی راه می‌روند و از ضرورت‌های پرداختن به طبقه متوسط جعلی - که خودشان و دوستان‌شان آن را تشکیل می‌دهند - سخن می‌گویند... اما در اطراف ما آدم‌های زیادی زندگی می‌کنند که اقسام مختلفی دارند. مردمی که زار و زندگی و رفت و آمد و کسب و کارشان را از همه ما بهتر بلدند. روش رفتار در خانواده‌های‌شان را می‌شناسند و در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی - حتی رفتارهای سیاسی - از بسیاری از ما و گاهی از همه ما سال‌ها جلوترند. چشم بستن بر فوران حرف‌های مردم معمولی و به ظاهر ساده اطراف و رسیدگی به آن­چه در بقیه رسانه‌ها سکه غالب و رایج است، کار ساده‌تری است. اما همیشه نتیجه‌های بزرگ از میان کارهای سخت و دشوار بیرون می‌آیند».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس